Ezt a receptet (körmös) Marcsinak ajánlom, mert karácsony óta könyörög, küldjem el neki a zserbó receptjét. :)
Paleo zserbó
Hozzávalók:
20 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
20 dkg gesztenyeliszt
20 dkg zsiradék
2 tojás
10 dkg paleo édesítő
pici sütőpor
Töltelék:
40 dkg darált dió
két csomag aszalt sárgabarack és
1 csomag mazsola
(beáztatva forró vízbe, utána turmixolva)
vagy
2 üveg cukrozatlan baracklekvár
paleo édesítő ízlés szerint
Tetejére:
2 tábla 70% os étcsoki ( cukormentes) egy ek cocomas
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókból készítsünk egy gyúrható tésztát, fontos hogy a zsiradék vaj vagy kókuszzsír hidegen kerüljön a tésztába.
Osszuk négy felé a tésztát és egy órát pihentessük a hűtőben. A tészta gombócokat egyesével nyújtsuk ki két sütőpapír között, és kenjük meg a tésztalapokat először lekvárral, és utána hintsük meg jól dióval. Ha rétegeztük a lapokat a végén szurkáljuk meg villával.
180 fokon 35 percig süssük.
Ha kihűlt jöhet a tetejére az olvasztott csokoládé.
Paleo zserbó
Hozzávalók:
20 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
20 dkg gesztenyeliszt
20 dkg zsiradék
2 tojás
10 dkg paleo édesítő
pici sütőpor
Töltelék:
40 dkg darált dió
két csomag aszalt sárgabarack és
1 csomag mazsola
(beáztatva forró vízbe, utána turmixolva)
vagy
2 üveg cukrozatlan baracklekvár
paleo édesítő ízlés szerint
Tetejére:
2 tábla 70% os étcsoki ( cukormentes) egy ek cocomas
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókból készítsünk egy gyúrható tésztát, fontos hogy a zsiradék vaj vagy kókuszzsír hidegen kerüljön a tésztába.
Osszuk négy felé a tésztát és egy órát pihentessük a hűtőben. A tészta gombócokat egyesével nyújtsuk ki két sütőpapír között, és kenjük meg a tésztalapokat először lekvárral, és utána hintsük meg jól dióval. Ha rétegeztük a lapokat a végén szurkáljuk meg villával.
180 fokon 35 percig süssük.
Ha kihűlt jöhet a tetejére az olvasztott csokoládé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése