Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 2., kedd

Fahéjas diós répás nudli, házi szilvalekvárral

Gyerekkorom kedvenc édessége volt a házi nudli, ami nem kemény, hanem lágyan omlik a szájban. :) Volt pár kísérletem paleo nudli készítéshez, de mivel nem tettem bele krumplit, csak a tojástól és a maglisztektől eddig mindig kemény maradt. Ezért kezdtem el gondolkodni, vajon mit tudnék beletenni ami lazítja a tésztát és nem vesz el az ízéből. A sárgarépa! Kicsit édeskés így teljesen beleillik a nudli ízvilágába de annyira nem édes, így ki fogom próbálni sós gnocchi-ként is.

Hozzávalók:
4 szál sárgarépa puhára főzve
Kb. 10 dkg szezámmagliszt
Kb. 5 dkg őrölt mandula
1 ek útifűmaghéj
1 tojás
pici só

5 dkg fahéjas darált eritrites dió

A sárgarépát puhára főzzük, majd összepépesítjük. Ha kicsit kihűlt beleütünk egy tojást és szezámmagliszttel, útifűmaghéjjal és őrölt mandulával egy gyúrható tésztát készítünk. A fentebb leírt arányok nem pontosak így lehet kicsit több vagy kevesebb kell belőle, az a lényeg hogy összeálljon a tészta. Egy fél órát pihentetjük a hűtőben.
Egy kilisztezett deszkán ujjnyi vastagságú nudlikat szaggatunk,és lobogó sós vízben kifőzzük. Amint feljöttek a víz tetejére, a nudli el is készült. Leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsöpögni róla a vizet.
A végén fahéjas darált dióban forgatjuk. Házi cukormentes szilvalekvárral isteni!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése