A recept eredeti nem paleo változatát ezen a blogon találtam: http://www.sutigyar.hu/recept/nemet_szilvas_pite
Nyugodtan mondhatom, hogy a paleos változata is isteni finom, a család gyorsan el is pusztította a felét. :)
Fele mennyiséggel egy tortaformájú pitét lehet készíteni.
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg őrölt mandula
2.Ha a tészta összeállt akkor a 2/3-át kinyújtjuk, majd jól belenyomkodjuk a sütőpapiros tepsibe. Utána 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Amíg sül a tészta, addig az ép és kemény szilvákat kimagozzuk és hosszában felaprítjuk.
3.Ha ez megvan, jöhet az öntetet. A cocomast, az egész tojásokat, a porított édesítőt, és a tápióka keményítőt (útifűmaghéjat) összekeverjük.
4.Ha a tészta megsült a feldarabolt szilvákat szép sorban ráhelyezzük, majd az öntetet ráöntjük és a megmaradt 1/3 tésztát a tetejére morzsoljuk.
5. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 180 fokon tovább sütjük kb. 30 percig.
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg őrölt mandula
20 dkg magliszt keverék ( len, szezám, gesztenye)
1 tojássárgája
1 kk. fahéj
20 dkg zsír vagy vaj
1 tojássárgája
1 kk. fahéj
20 dkg zsír vagy vaj
10 dkg édesítő
csipetnyi só
1 kk. sütőpor
csipetnyi só
1 kk. sütőpor
1 fél vanilia rúd kikapart belseje
Öntet:
1 kg kemény szilva
1 doboz cocomas kókusztejszín
10 dkg édesítő
Öntet:
1 kg kemény szilva
1 doboz cocomas kókusztejszín
10 dkg édesítő
2 ek tápióka keményítő v útifűmaghéj
4 egész tojás
Elkészítés
1.A tészta hozzávalóit a magliszteket és a fűszereket a tojással és a hideg zsirral összekeverjük és egy gyúrható tésztát készítünk belőle.
4 egész tojás
Elkészítés
1.A tészta hozzávalóit a magliszteket és a fűszereket a tojással és a hideg zsirral összekeverjük és egy gyúrható tésztát készítünk belőle.
2.Ha a tészta összeállt akkor a 2/3-át kinyújtjuk, majd jól belenyomkodjuk a sütőpapiros tepsibe. Utána 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Amíg sül a tészta, addig az ép és kemény szilvákat kimagozzuk és hosszában felaprítjuk.
3.Ha ez megvan, jöhet az öntetet. A cocomast, az egész tojásokat, a porított édesítőt, és a tápióka keményítőt (útifűmaghéjat) összekeverjük.
4.Ha a tészta megsült a feldarabolt szilvákat szép sorban ráhelyezzük, majd az öntetet ráöntjük és a megmaradt 1/3 tésztát a tetejére morzsoljuk.
5. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és 180 fokon tovább sütjük kb. 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése