Keresés ebben a blogban

2014. október 28., kedd

Fahéjas almás diós csiga (paleo)

Az eredeti recept tésztája itt:
http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/almas-tekercs?category_id=43


Hozzávalók:


A tésztához:

10 dkg őrölt mandula
5 dkg kókuszliszt
5 dkg gesztenyeliszt
2 ek nyílgyökérliszt
2 ek útifűmaghéj
20 dkg cukkini
1 cs. sütőpor
1 tk aszkorbinsav
10 dkg zsír
2 tojás
10 dkg paleo cukor
pici só

Töltelékhez:

1 kg alma
10 dkg dió
1 ek útifűmaghéj
2-3 ek méz
fahéj ízlés szerint
fél citrom leve

A cukkinit hámozzuk meg és tegyük az aprítógépbe. Apró darabokra aprítsuk. Üssük bele a két tojást, keverjük hozzá az olvasztott zsiradékot és a száraz összetevőket.
1 órát pihentessük a hűtőben, addigra az utifűmaghéj és a lisztek jól megszívják magukat és így jól gyúrható lesz a tészta.
A töltelékhez az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét. A mézet egy serpenyőben picit karamellizáljuk. Tegyük hozzá a reszelt almát, locsoljuk meg citromlével, szórjuk meg fahéjjal és pároljuk puhára. Várjuk meg míg kihűl. Keverjük bele az útifűmaghéjat.
A tésztát a hűtőből kivéve két sütőpapír között nyújtsuk téglalap alakúra. Kenjük rá az almát és szórjuk meg dióval.  Tekerjük fel és ujjnyi szeletekre vágjuk fel. Helyezzük rá a sütőpapiros tepsire. A tetejét szórjuk meg darabolt dióval.
180 fokon süssük 25 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése