Keresés ebben a blogban

2014. október 5., vasárnap

Meggyes piskótatorta, pálinkás vaniliakrémmel

A pálinka miatt csak felnőtteknek!:)
Anno tojáslikőrrel csináltam, de még nem sikerült eddig paleo változatban tojáslikőrt készíteni, ezért maradt a házi pálinka. A meggyel nagyon jól harmonizál.

Hozzávalók:

Piskóta:
3 tojás szétválasztva
10 dkg őrölt mandula
10 dkg zsír vagy vaj (olvasztott)
10 dkg paleo cukor
15 dkg magozott meggy

Krém:
6 tojás sárgája
7 dl kókusztej
2 ek étkezési zselatin
2 ek tápióka vagy nyílgyökérliszt
10 dkg paleo cukor
1 rúd vanília kikapart belseje
1 tk kurkuma por
2 cl házi pálinka

A kevert tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a cukorral a sárgáját habosra verjük. Ezután jöhet bele a langyos zsír, az őrölt mandula és a végén a tojás fehérje. Egy tortaformába ötjük és belerakosgatjuk a meggyszemeket. 180 fokon 20 percig sütjük.
A krémhez feltesszük forrni a kókusztejet a vanília kikapart belsejével és a kis kurkuma porral.
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a tápióka keményítővel. Folyamatos kevergetés mellett hozzá csurgatjuk a forró tejet. Visszatöltjük a lábosba és még pár percig kis lángon kevergetjük. Amikor besűrűsödött hozzáönjük a pálinkát és a pici vízben felolvasztott zselatint is. Kicsit hagyjuk hűlni. Amikor már nem forró a krém beletöltjük a piskótás tortaformába és pár órát pihentetjük a hűtőben. Gyorsabb megoldás a mélyhűtőbe rakni, ott két óra alatt megdermed.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése