Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 7., vasárnap

Reszelt csokis, répás kalács

Megint egy répás süti! :) Sok előnye van a répának. Egy, hogy nem gyümölcs :) édes, ezért kevesebb édesítőt kell használni és hát nagyon finom! Puha lágy lesz töle a piskóta.
Ezt a süteményt most kenyérformában sütöttem így kalács a neve, de tortaformában tortaként is funkcionálhat.:)

Hozzávalók:

25 dkg reszelt vagy aprított répa
10 dkg őrőlt mandula
1 dkg útífűmaghéj
1 cs. sütőpor
1 citrom héja
6 tojás szétválasztva
10 dkg vaj vagy kókuszzír
10 dkg édesítő (nálam most eritrol)
2 dkg 80% os étcsoki

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítővel fehéredésig verjük. A répát aprítógépben vagy reszelőn apróra aprítjuk. Belekeverjük a sütőporos mandulával, és az elötte pici vízben megduzzasztott útifűmaghéjjal. (Az útifűmaghéj opcionális de én szeretem a süteményekben, jó állaga lesz töle.) Hozzáöntjük még az olvasztott zsiradékot, a fahéjat, a reszelt citromot és a reszelt étcsokit is.
A fehérjét pici sóval keményre verjük és óvatosan összekeverjük a répás masszával.
Sütőpapiros formába öntjük, 180 fokon 30 percig sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése