Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 18., hétfő

Gyors fahéjas, diós, szilvás piskóta



Vasárnapi gyors desszert a gulyás leves mellé (ami természetesen krumpli nélkül készült ;) ).

Hozzávalók:

20 dk dió
10 dkg nyírfacukor
1 ek útifűmaghéj
6 tojás
1 ek fahéj
1 citrom reszelt héja
1 dl kókusztej
1 ek kókuszzsír
70 dkg felezett szilva
1 csomag sütőpor


A tojás sárgáját a cukorral habosra verjük. Ezután beleöntjük a kókuszzsírt, a tejet, sütőport, diót, fahéjat, reszelt citromhéjat és az útifűmaghéjat.
A tojás fehérjéből kemény habot készítünk és szépen, óvatosan hozzákeverjük a diós masszához.
A szilvát kimagozzuk, felezzük, meghintjük egy kis fahéjas nyírfacukorral és szépen belerakosgatjuk a formába öntött tésztára.
180 fokon 30-35 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése